Lasersko izbjeljivanje zubi PDF Ispis E-mail

Lasersko izbjeljivanje zubi EzLase aparatom predstavlja profesionalno izbjeljivanje  koje se izvodi samo u  visoko specijaliziranim stomatološkim ordinacijama.

Ova se metoda vrlo često zamjenjuje sa ZOOM tehnologijom iako postoji jedna vrlo bitna razlika, a to je primjena lasera kao aktivatora gela u odnosu na halogeno (plavo) svjetlo. Ovo je vrlo učinkovita metoda jer većina pacijenata bude vrlo zadovoljna postignutim rezultatima nakon samo dva tretmana. Postupak je vrlo brz i  jednostavan-- na zube se nanese hidrogen peroksid gel, a onda se svaki zub osvjetli  laserom. Ekspozicija laserskom zračenju ne traje više od 2 minute.

Prednost izbjeljivanja zubi laserom je svakako bezbolnost metode (nema potrebe  za anestezijom) i u odnosu na ZOOM tehnologiju ne dolazi do zagrijavanja mekih i tvrdih tkiva.

Uz pravilnu oralnu higijenu postignuta bjelina može potrajati do 2 godine.

Prednosti laserskog izbjeljivanja zubi.

  • Bezbolnost - zahvaljujući impulsnoj laserskoj zraci caklina i dublji slojevi tkiva se NE griju. Nema toplinskog zagrijavanja ili iritacije gingive jer se  laserska zraka usmjerava na zub, a područje gingive zaštičuje se posebnim gelom.
  • Sigurnost - stomatolog u svakom trenutku kontrolira duljinu i snagu ekspozicije laserskih zraka na tkiva bez nepotrebnog djelovanja na okolna tkiva.
  • Učinkovitost - brzina postupka i rezultati kojii su vidljivi unutar 24 h.
Izbjeljivanje zubi - prije i poslije (2. slučaj)